В Україні розглядають можливість створення Школи військових інструкторів – Сирський

Джерело: Олександр Сирський/Фейсбук

15 вересня Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський провів робочу нараду за участі керівників органів військового управління, котрі опікуються військовою підготовкою, а також командирів бойових бригад та начальників навчальних центрів.

Сирський наголосив, що якісна підготовка — один із головних чинників збереження життя українського воїна.

Під час наради обговорили проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців, та напрацювали шляхи їхнього розвʼязання. Також розглянули напрями вдосконалення навчальних програм.

За словами Головнокомандувача, ключову роль у підготовці відіграють інструктори.

Тому, максимальну увагу приділяємо залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом. Також опрацьовуємо можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу, — зазначив він.

Окремо Сирський зауважив, що в Україні можуть збільшити термін базової загальновійськової підготовки. Відповідний проєкт буде розпочато у жовтні-листопаді цього року.

Раніше ми повідомляли, що прийнято рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин та підрозділів Сухопутних військ.

Звільнені у травні працівники Pixar, які працювали над створенням мультфільму “Думками навиворіт 2”, на умовах анонімності розповіли про тиск і проблеми в студії.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.

Фільм “Росіяни на війні” режисерки Анастасії Трофімової, яка раніше працювала на телеканалі Russia Today, планують 4 рази показати на кінофестивалі в Цюриху.

Група колишніх радників та агентів експрезидента США Дональда Трампа допомогла створити проросійський вебсайт Intelligencer, який зазвичай розповсюджує дезінформацію. На сайті, зокрема, публікують фейки про війну в Україні, вибори та вакцини.