Байден доручив залучити всі ресурси для гарантування безпеки Трампа

Джерело: пресслужба Білого дому

Президент США Джо Байден отримує всю інформацію про розслідування можливого замаху на вбивство кандидата від республіканців на президентських виборах Дональда Трампа та доручив задіяти всі ресурси для його захисту.

“Моя команда поінформувала мене про те, що федеральні правоохоронні органи розслідують можливий замах на колишнього президента Трампа”, – йдеться у заяві Байдена.

Президент зазначив, що доручив своїй команді продовжувати забезпечувати Секретну службу всіма необхідними ресурсами, можливостями та заходами захисту для убезпечення експрезидента.

Він додав, що “відчув полегшення”, дізнавшись, що Трамп не постраждав.

Водночас Байден підтвердив, що підозрюваний перебуває під вартою, і високо оцінив роботу Секретної служби “щодо убезпечення колишнього президента та тих, хто був поруч із ним”.

Глава Білого дому вкотре наголосив, що в країні “немає місця політичному насильству і якомусь насильству взагалі”.

Нагадаємо, що в неділю, 15 вересня, ФБР заявило, що “розслідує те, що видається спробою вбивства” Трампа. Агент Секретної служби помітив ствол автомата, що стирчав з огорожі. За його словами, нападник перебував на відстані 270 – 450 метрів від експрезидента, де той грав у гольф у Trump International Golf Club у Вест-Палм-Біч, штат Флорида.

На місці, де перебував підозрюваний, якого було затримано, правоохоронці виявили автомат AK-47.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Біоактивне скло, що з’єднується з тканинами та зміцнює кістки й зуби, поєднали з токсичним металом галієм. Лабораторні випробування показали, що це скло знищує ракові клітини і може регенерувати хворі кістки.

За даними ЗМІ Румунія звернулась до України з проханням збивати російські БпЛА, які іноді залітають на румунську територію під час атак безпілотників.