Уночі РФ атакувала Україну 51 ударним БпЛА: скільки вдалось збити

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

З вечора 16 вересня російські окупаційні війська почали атакувати Україні ударними безпілотниками.

Загалом було випущено 51 БпЛА з кількох напрямків: Курська, Приморсько-Ахтарська (РФ) та мису Чауда (ТО Крим).

Силами ППО збито 34 ударних безпілотників, ще 12 локаційно втрачені над Україною, а два БпЛА полетіли назад до РФ.

Повітряний напад противника відбивали: авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Повітряних Сил та Сил оборони України.

Збивали безпілотники над Миколаївщиною, Херсонщиною, Сумщиною, Полтавщиною та Харківщиною.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.