Третю добу поспіль тривають масштабні пожежі на Полтавщині та Лиманщині

Джерело: ДСНС

У Полтавському районі через великі пориви вітру та тривалу відсутність опадів вогонь стрімко поширився на значну територію. Наразі осередки розповсюдилися на площу близько 700 га.

Горить суха рослинність та лісова підстилка на площі близько 50 га. Наразі евакуйовано 53 мешканців сіл Пудлівка, Дубина, Маньківка та Собківка.

Водночас інформація щодо пошкоджених домоволодінь та споруд уточнюється.

Тоді як на території Лиманського лісництва вогонь пройшов близько 350 га лісу. Нині загрози розповсюдження вогню на населені пункти немає, запевняють у ДСНС.

У повідомленні служби уточнюють, що до гасіння пожежі залучені понад 350 рятувальників та майже 70 одиниць техніки.

Нагадаємо, з 3 вересня у зоні відчуження тривають лісові пожежі. На цей час активним залишається один осередок у Вільчівському лісництві, де тривають роботи з гасіння та постійне чергування рятувальних підрозділів. Також на шести ділянках, зокрема в Бенівському лісництві, триває спостереження і проливання водою тліючих залишків, які можуть бути небезпечними.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.