Правоохоронці викрили трьох підпалювачів залізничних об’єктів на Буковині

Джерело: СБУ

СБУ та Національна поліція затримали трьох поплічників РФ у Чернівцях, які готували підпали на об’єктах Укрзалізниці за замовленням російських спецслужб. Двоє з них – рідні брати, третій – їхній знайомий.

Зловмисників завербували через Телеграм-канали, пропонуючи “легкий заробіток”.

Спочатку брати працювали вдвох. У вересні вони отримали від російського куратора завдання створити сім провокативних графіті у Чернівцях.

Далі російська спецслужба запропонувала зловмисникам “серйознішу” роботу – підпали релейних шаф для зриву руху залізниці. Після першого підпалу до братів приєднався їх безробітний знайомий.

Зараз фігуранти – під вартою і їм загрожує довічне ув’язнення.

Джерело: Офіс генпрокурора

  • У Києві поліціянти спільно зі співробітниками СБУ затримали 16-річного студента, який підпалив автомобіль, придбаний журналістами для передачі військовим. Російські спецслужби пообіцяли юнакові 1000 доларів за виконання підпалу, однак замість грошей він отримав перспективу провести до восьми років у в’язниці.
  • У Чернігівській області затримано агента ФСБ РФ, який допомагав ворогу коригувати повітряні атаки на обласний центр та підпалював об’єкти на залізниці.
  • СБУ та Нацполіція затримали п’ятьох осіб, які виконували “замовлення” російських спецслужб у Києві та підпалювали авто ЗСУ.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.