У французькому парламенті розглянуть імпічмент президента Макрона

Джерело: BFMTV, Le Parisien

У Національній асамблеї Франції, яка є нижньою палатою парламенту, прийняли до розгляду пропозицію ультралівих щодо імпічменту президента Емманюеля Макрона. Хоча ініціатива отримала зелене світло для обговорення, вона навряд чи набере достатню кількість голосів.

Бюро Національної асамблеї Франції ухвалило рішення про прийнятність ініціативи ультралівих з “Нескореної Франції” щодо імпічменту президента Емманюеля Макрона, проголосувавши 12 голосами проти 10. Наступними кроками стануть дебати у комітеті з питань законодавства та у парламентській залі протягом кількох тижнів.

“Нескорена Франція”, яка зібрала 300 тисяч підписів на підтримку цієї ініціативи, відзначила це як свою “перемогу”. Однак, шанси на реальний імпічмент президента є мінімальними, оскільки для цього потрібно набрати дві третини голосів у кожній палаті парламенту.

  • В суботу, 14 вересня, сотні людей вийшли на протести по всій Франції на підтримку Жизель Пеліко, жінки, чоловік якої підсипав їй наркотики та запросив понад 80 чоловіків зґвалтувати її в їхньому домі протягом десяти років.
  • Щонайменше 110 тисяч жителів Франції приєдналися до маршів проти “антидемократичного силового перевороту” президента Еммануеля Макрона, який призначив прем’єр-міністром Мішеля Барньє.

 

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.