У Тверській області РФ БпЛА вночі атакували склад з боєприпасами

Джерело: ASTRA

Вночі 18 вересня Росію атакували безпілотники. Є влучання у склад з боєприпасами у Тверській області.

Мовиться про склад боєприпасів, розташований у населеному пункті Торопець. Зазначається, що пожежа виникла нібито внаслідок падіння уламків БпЛА, який збила російська ППО.

Місцеві мешканці повідомили, що зайнявся саме склад з боєприпасами. На опублікованих відео чутно звуки вибухів внаслідок детонації та масштабну пожежу.

Влада Тверської області оголосила про евакуацію населення до сусіднього міста – Західна Двіна.

При цьому мешканці скаржаться на поганий процес евакуації. Влада закликала людей збиратись на місцевій площі, однак літні мешканці не можуть добратись туди самостійно і не знають, як їм виїхати з міста.

Щобільше, влада мовчить про евакуацію мешканців села Цикарєво, розташованого поруч зі складом, який горить та детонує. Через вогонь село опинилось відрізаним від евакуації, відтак жителі чекають на допомогу поруч з місцевим озером, однак на всіх мешканців не вистачає лодок.

Цикарєво розташоване буквально напроти складів однієї з військових частин.

Вибуховими хвилями внаслідок детонації вибило вікна у місцевому відділенні швидкої допомоги та магазинах.

Український осінтер Tatarigami повідомив, що на атакованому складі зберігали 122-мм реактивні снаряди для РСЗВ “Град” та 82-мм артилерійські міни. Окрім цього, російські ЗМІ раніше писали, що тут зберігають ракети.

Глава Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що на цьому складі зберігали ракети для РСЗВ “Град”, ракети С-300 та С-400, вироблені балістичні ракети для “Іскандер” та починали звозити північнокорейські ракети KN23.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.