Північна Корея вдруге за тиждень запустила балістичні ракети малої дальності

Джерело: Reuters

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.

Ракети вилетіли з Кечхона, на північ від столиці Пхеньяна, у північно-східному напрямку та пролетіли приблизно 400 км, повідомив Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS).

“Ми рішуче засуджуємо запуск ракети Північною Кореєю як явну провокацію, яка серйозно загрожує миру та стабільності на Корейському півострові”, — йдеться в заяві JCS.

Міністр оборони Японії Мінору Кіхара заявив, що принаймні одна з ракет впала поблизу східного внутрішнього узбережжя Північної Кореї і що запуски “не можна терпіти”.

Раніше JCS Південної Кореї заявила, що запуск міг бути зроблений для випробування зброї для експорту в Росію на тлі активізації військового співробітництва між двома країнами.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.