Посли G7 привітали реформування митниці в Україні

Джерело: G7AmbReformUA/X

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.

Вітаємо Верховну Раду з успішним прийняттям законодавства про реформування митної служби. Боротьба з тіньовими ринками, зменшення корупції та збільшення надходжень до бюджету є критично важливими для підтримки військових зусиль та забезпечення фінансової стабільності України, – наголосили у повідомленні.

17 вересня нардеп Ярослав Железняк повідомив, що Верховна Рада проголосувала законопроєкт №6490-д щодо “перезавантаження” митниці. Документ підтримали 260 народних обранців.

Передбачається, що впродовж кількох років це має збільшити надходження в бюджет на 100 млрд грн.

Джерело: Ярослав Железняк

У пояснювальній записці зокрема зауважили, що впровадження прозорого конкурсного відбору очільника центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику, висококваліфікованою конкурсною комісією, створеною у визначеному законопроектом порядку, а також реалізація встановлених особливостей вступу на службу, проходження та припинення служби в митних органах сприятиме стабільності та ефективності діяльності митних органів, розвитку митної справи та економічному зростанню, а також формуванню дієвого базису для зниження рівня корупційних проявів, тиску на бізнес.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.