Уночі окупанти атакували Україну 31 ракетою різних типів та 32 БпЛА: у Повітряних силах повідомили, скільки вдалось знищити

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Уночі 19 липня російські окупанти здійснили чергову комбіновану повітряну атаку на Україну, випустивши понад три десятки ракет та понад три десятки ударних БпЛА. 37 ворожих цілей вдалось знищити, проте є і влучання.

Ударів було завдано з південного напрямку. Основною цілю окупантів були критичні об’єкти інфраструктури та військові об’єкти. Основний напрямок удару – Одеська область.

Протягом кількох хвиль атак противник застосував:

  • 16 крилатих ракет морського базування “Калібр”, імовірно з малого ракетного корабля “Інгушетія” та фрегата “Адмірал Ессен” з акваторії Чорного моря;
  • 8 крилатих ракет Х-22 з літаків дальньої авіації Ту-22М3 з акваторії Чорного моря;
  • 6 крилатих ракет “Онікс” з берегового ракетного комплексу “Бастіон” (Крим);
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59 із винищувача Су-35 з акваторії Чорного моря;
  • 32 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарськ (Краснодарський край).

Завдяки бойовій роботі протиповітряної оборони Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України знищено 37 повітряних цілей, серед яких:

– 13 крилатих ракет “Калібр”;

– 1 керовану авіаційну ракету Х-59;

– 23 ударних БпЛА “Shahed-136/131”.

Удари ракет Х-22 та “Онікс” було спрямовано по інфраструктурі Одеської області. Про наслідки цих ударів та постраждалих повідомлять місцеві військові адміністрації.

За поточну та минулу добу авіація Повітряних Сил завдала понад 20 авіаційних ударів по об’єктах, місцях зосередження техніки та особового складу російських окупантів.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.