У Львові посилять контроль у школах після погроз у Telegram влаштувати стрілянину

Джерело: МВС, Андрій Садовий

Невідомий користувач у Telegram-каналі погрожував влаштувати стрілянину у школах Львова та вбити “якомога більше дітей”.

Його акаунт, адміністрований з Росії, було заблоковано. На момент блокування канал налічував 2500 підписників. Правоохоронці проводять оперативні заходи, щоб встановити осіб, причетних до цих погроз.

Джерело: Telegram Spravdi

Своєю чергою мер Львова Андрій Садовий повідомив, що міська влада домовилася з правоохоронцями про проведення “заходів безпеки” у всіх школах.

У четвер вранці біля кожної школи буде поліцейський та представник закладу освіти, які перевірятимуть усіх та допускатимуть лише поліцію, працівників та учнів.

“Наразі ніхто не може сказати точно – це ІПСО (інформаційно-психологічна спецоперація спецслужб – ред.) чи реальні погрози”, – написав міський голова.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.