ЗС РФ атакували КАБами Запорізький район: є загибла і поранені

Джерело: голова ОВА Іван Федоров у Телеграмі

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

За словами голови Запорізької ОВА Івана Федорова, жертвою обстрілу стала 74-річна жінка, ще дві 67-річні жінки зазнали поранень. Він також повідомив, що російські війська завдали щонайменше чотири удари по Комишуваській та Новоолександрівській громадах.

Унаслідок вибухів та уламків були пошкоджені приватні будинки і майно місцевих жителів.

Фото: Іван Федоров

Федоров додав, що протягом доби окупанти здійснили 161 обстріл по 12 населених пунктах Запорізької області.

За повідомленням місцевої влади, російські війська завдали 6 авіаударів по Комишувасі, Юльївці, Григорівці, П’ятихатках, Жереб’янкам та Новодарівці.

67 безпілотників різних модифікацій атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Левадне та Малинівку. Гуляйполе і Роботине також зазнали 8 обстрілів з РСЗВ.

Крім того, 80 артобстрілів завдано по території Гуляйполя, Оріхова, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки та Левадного.

Надійшло 32 повідомлення про руйнування житлових будинків та інфраструктури.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.