Румунія розглядає можливість створення навчального центру для українських морпіхів

Джерело: Euractiv

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

Йоганніс підкреслив у своєму листі, що ситуація на фронті вимагає посилення та розширення підготовки українських військових. Пропозиція була внесена в межах Контактної групи з питань оборони України (UDCG), яка об’єднує 57 країн і ЄС для підтримки української оборони.

Румунія готова надати свої можливості для навчання, але за умови підтримки з боку міжнародної спільноти, а також фінансування від Великої Британії для початкового розвитку центру. Центр працюватиме протягом двох років, після чого Румунія може переглянути свої зобов’язання.

Цей проєкт є частиною ширшої співпраці Румунії з НАТО для підтримки України. Крім того, вже розпочато навчання українських льотчиків на румунській території.

Під час зустрічі в Бухаресті заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що обидві країни працюють над завершенням стратегічного партнерства, а також співпрацюють для відновлення судноплавства в Чорному морі.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.