Мін’юст США вимагає $100 млн від власника судна, яке зруйнувало міст у Балтиморі

Джерело: сайт Міністерства юстиції США

Проти власника контейнеровоза Dali, який у березні 2024 року зіткнувся з мостом імені Френсіса Скотта Кі у Балтиморі, міністерство юстиції США подало позов на $100 мільйонів. Відомство вимагає відшкодування через руйнування, спричинене зіткненням.

Американське слідство встановило, що причиною аварії стала недбалість судноплавної компанії Grace Ocean and Synergy, яка керує танкером. У пресрелізі Мін’юсту зазначено, що катастрофи можна було уникнути, оскільки її спричинили помилки, які легко передбачити.

Заступник генерального прокурора США Бенджамін Мізер наголосив, що власник і оператор 300-метрового контейнеровоза були обізнані з проблемами через вібрацію. Саме вони й призвели до відключення електроенергії на судні, проте не вжили необхідних заходів.

Через недбалість та спроби скоротити витрати судно залишилося нездатним швидко відновити рушійну силу і кермування після аварійного відключення енергії, підсумував Мізер.

Довідка. 26 березня контейнеровоз зіткнувся з 4-смуговим мостом у порті Балтимора, США, що призвело до обвалення споруди і падіння автомобілів та людей у річку. Рятувальники витягли двох осіб, одного з них у важкому стані.

Порт Балтимора мали намір знову відкрити у травні, після ліквідації наслідків руйнування мосту. Утім, шість тижнів припинення його роботи призвело до значних затримок у доставці товарів, які мали проходити через цей порт.

Міст Френсіса Скотта Кі Брідж, побудований у 1977 році, обслуговував значний обсяг автомобільного транспорту і був одним з важливих об’єктів інфраструктури порту Балтимора.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.