Виразна міміка впливає на рівень успішності людини – дослідження

Джерело: Nature

Результати нового дослідження, проведеного вченими з Університету Ноттінгем Трент (Велика Британія), засвідчили, що люди з виразною мімікою більше подобаються співрозмовникам та краще ведуть переговори.

Під час двох досліджень, в яких взяли участь понад 1300 учасників, науковці виявили, що деякі люди мають помітно експресивнішу міміку, ніж інші. Причому це є стійка індивідуальна риса, яка зберігається у різних ситуаціях, при спілкуванні з різними типами соціальних партнерів.

За словами експертів, виразність обличчя пов’язана з особистістю людини, причому більш приємні, екстравертні та невротичні особи демонструють більш жваві обличчя.

Вчені провели експеримент із “переговорним завданням” і зафіксували, що експресивніші люди з більшою ймовірністю отримають більшу частину винагороди, але лише за умови, що вони також будуть приємними у спілкуванні. Дослідники припустили, що для приємних людей динамічна міміка може слугувати інструментом налагодження взаєморозуміння.

Загалом результати вказують на те, що виразна міміка сприяє симпатії, співпраці та більш плавній взаємодії. Очевидці та фактичні співрозмовники постійно оцінювали експресивніших людей як більш симпатичних.

Водночас експеримент показав, що виразна міміка сприймається як більш “читабельна”, тобто вона полегшує іншим розуміння намірів та психічного стану співрозмовника.

16 жовтня Європейський Союз проводить свій перший саміт із країнами Перської затоки. Метою цього заходу є зміцнення співпраці з державами регіону, зокрема для отримання міжнародної підтримки у питаннях ізоляції Росії.

Шоу Victoria’s Secret повернулось з першим показом компанії нижньої білизни після шестирічної перерви.

США оштрафували Lufthansa на рекордні 4 000 000 доларів через те, що авіакомпанія у 2022 році заборонила переліт пасажирам-євреям, які відмовились носити маски.

Служба безпеки України затримала агентку ФСБ, яка шпигувала на користь Росії на Покровському напрямку в Донецькій області.

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія в середу, 16 жовтня, оголосили про створення нової багатонаціональної групи для моніторингу виконання санкцій проти Північної Кореї після того, як Росія та Китай зірвали моніторингову діяльність в ООН.