Штучний інтелект навчився розпізнавати біль у котів

Джерело: Sky News

У Японії розробили застосунок на основі штучного інтелекту, що здатен розпізнавати біль у котів, просканувавши морду тварини.

За даними видання, ШІ вивчив фотографії 6 тисяч котів. Розробники додатку стверджують, що його точність становить понад 95%.

Очільник Центру медицини тварин при Університеті Ніхон, який працював над застосунком, розповів, що такі ветеринари, як він, можуть визначити, болить тварині чи ні, проте власникам зробити це складніше.

“Понад 70% котів похилого віку страждають від артриту або болю, але лише 2% з них потрапляють до лікарні. Тому замість остаточного діагнозу ми використовуємо (додаток – ред.) як інструмент, який допомагає власникам зрозуміти, чи є ситуація нормальною, чи ні”, – пояснив він.

Зазначається, що з моменту запуску застосунку в Японії минулого року ним скористалися понад 230 тисяч осіб. Жителька Токіо Маюмі Кітаката мешкає разом зі своїм 14-річним котом Чі. За її словами, вона щодня використовує застосунок, щоб дізнатися, чи нічого тварині не болить.

“Він у такому віці, коли з’являється все більше і більше хвороб. Тому можливість проконсультуватися з ветеринаром, але при цьому зменшити кількість візитів до лікарні, дуже важлива для нього і для мене”, – поділилася жінка.

8 жовтня Львівський апеляційний суд залишив під вартою 18-річного мешканця м. Дніпра, котрого підозрюють в умисному вбивстві мовознавиці, громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон.

Сім’я покійного американського репера Тупака Шакура найняла адвоката Алекса Спіро для розслідування потенційного зв’язку між вбивством музиканта в 1996 році та Шоном Diddy Комбзом.

Глава британської контррозвідки МІ-5 Кен Маккаллум заявив, що російська розвідка має на меті влаштувати “хаос на британських та європейських вулицях”, і попередив, що Велика Британія нині постає перед найскладнішою і багатошаровою загрозою за всю свою історію.

Компанія Apple, яка протягом багатьох років випускала щорічні оновлення своїх головних продуктів, змінює концепцію. 

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку електронного обліку вирощування та переміщення конопель для медичних цілей, продуктів їхньої переробки та лікарських засобів на основі канабісу, поінформував представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.