Атака на Кримський міст матиме негайні наслідки для матеріально-технічного забезпечення військ РФ на півдні України – ISW

Джерело: ISW

Фахівці Інституту вивчення війни вважають, що атака на Керченський міст у тимчасово окупованому Криму призведе до негайних наслідків щодо матеріально-технічного забезпечення військ РФ на півдні України.

Аналітики зауважили, що фото, опубліковані 17 і 18 липня, свідчать значні затори та аварії, як повідомляється, на трасі Е58 Маріуполь-Мелітополь-Херсон – поточній головній логістичній магістралі Росії, що з’єднує Росію з півднем України – у різних точках між Маріуполем і Бердянськом і в Херсонській області.

Російська окупаційна влада стверджувала, що зменшила рух на блокпостах між Кримом та Херсонщиною біля Чонгара та Армянська через значні затори вранці.

Російська окупаційна влада також рекламувала альтернативні маршрути та зупинки на них, щоб туристи проїхали з окупованого Криму через окуповані Запорізьку та Донецьку області – тилові райони в зоні бойових дій – для повернення до Росії.

Російська влада також оголосила про додаткові заходи для пом’якшення виникаючих заторів і проблем з логістикою, включаючи користування тимчасовим автомобільним мостом поруч із мостом через Керченську протоку, реконструкцію 60-кілометрової ділянки дороги між Кримом і Херсонською областю через Армянськ і послаблення заходів безпеки в пунктах пропуску через Керченський міст.

18 липня російська влада знову відкрила для одностороннього руху в бік Росії один проліт Керченського мосту, а 15 вересня планує відкрити цей самий проліт для двосмугового руху, а в листопаді — весь міст.

Також напередодні прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російський уряд все ще розробляє заходи щодо посилення безпеки Керченського мосту, а російські воєнкори продовжують критикувати стверджувану неспроможність Росії забезпечити належний захист мосту.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.

16 вересня Президент Володимир Зеленський  провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого обговорили актуальні питання на фронті та всередині країни.