Росія звинуватила своїх військових у катуванні та вбивстві громадянина США

Джерело: The Telegraph

У п’ятницю, 20 вересня, Росія висунула чотирьом своїм солдатам звинувачення у катуванні та вбивстві громадянина США, який жив у Донецьку. 

Це рідкісний випадок, коли Росія звинувачує своїх військових у скоєнні подібних злочинів. 

Рассела Бентлі оголосили мертвим у квітні. Він регулярно з’являвся в прокремлівських соціальних мережах, підтримуючи вторгнення Росії в Україну.

Слідчий комітет Росії оголосив у п’ятницю, що встановив причетних до смерті Рассела –  військових Владислава Агальцева, Володимира Бажина, Андрія Йорданова та Віталія Вансяцького.

Їм інкримінують “застосування фізичного насильства і тортур, спричинення смерті потерпілого з необережності, а також приховування особливо тяжкого злочину шляхом переміщення останків померлого в інше місце”.

За даними слідства, після вбивства двоє з них підірвали військову машину з його тілом, а інший переніс останки, щоб приховати злочин.

Американський рок-музикант відомого хеві-метал гурту Twisted Sister Ді Снайдер розповів про своє українське коріння та вкотре висловив підтримку.

В п’ятницю ввечері, 20 вересня, російські загарбники атакували Дніпро, про що повідомив голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак.

Українські прикордонники показали, який вигляд зараз має острів Зміїний. 

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що перші 40,7 мільйона євро з пакету військової допомоги від Данії вже надійшли на рахунок Міноборони України.

Норвегія оголосила про продовження програми допомоги Україні на три роки, збільшивши загальний обсяг фінансування до 135 мільярдів норвезьких крон, про що повідомив уряд країни в п’ятницю, 20 вересня.