Зеленський провів Ставку: обговорили захист енергетики взимку та виробництво зброї

Джерело: Володимир Зеленський/Телеграм

У п’ятницю, 20 вересня, Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого сторони зокрема обговорили захист енергетики взимку та власне виробництво озброєння.

Щодо енергетичної ситуації в Україні цієї зими доповідали прем’єр-міністр Денис Шмигаль та міністр енергетики Герман Галущенко. Представники галузі були присутні на зустрічі.

“Розглянули стан інженерного захисту об’єктів, календар завершення укріплень, розміщення РЕБ і ППО, зокрема з урахуванням систем Patriot, які ми очікуємо найближчим часом”, – повідомив Зеленський.

Також заслухали доповіді віцепрем’єра Михайла Федорова, міністра оборони Рустема Умєрова та міністра закордонних справ Андрія Сибіги щодо власного виробництва ракет, дронів та засобів РЕБ.

Доповіли й представники розвідки – Кирило Буданов та Олег Іващенко.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про ситуацію на фронті за всіма основними напрямками.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.

Внаслідок російської атаки по Харкову вже відомо про чотирьох постраждалих, серед них 10-річна дитина з гострою реакцією на стрес.

Російські загарбники в п’ятницю ввечері, 20 вересня, вкотре атакували Харків. Є постраждалі.