В Італії заарештували чоловіка за вбивство 50-річної давності

Джерело: The Guardian

В Італії заарештували 65-річного греко-австралійського громадянина, підозрюваного у вбивстві двох жінок, знайдених мертвими у 1977 році в Мельбурні, Австралія. Чоловіка затримали в аеропорту Риму, і поліція планує вимагати його екстрадиції до Австралії.

Джерело: The Guardian

Армстронг і Бартлетт були вбиті в січні 1977 року в Колінгвуді, поки 16-місячна дитина Армстронг спала в іншій кімнаті. Тіла жінок знайшли 13 січня, через три дні. Дитина була в зневодненому стані, але не постраждала. Поліція повідомила, що обидві жінки загинули від численних ножових поранень.

Ці вбивства стали однією з найгучніших нерозкритих справ Мельбурна, що залишалася відкритою протягом десятиліть. Справа привернула увагу багатьох книг і подкастів. У 2017 році було оголошено винагороду в $1 млн за нову інформацію, що може призвести до арешту винних.

Головний комісар Шейн Паттон в суботу описав цю справу як “абсолютно жахливе, жахливе, божевільне вбивство”.

За словами Паттона, поліція роками розшукувала заарештованого чоловіка, визначивши його як “особу, що становить інтерес”.

Через 20-річний термін давності, встановлений грецьким законодавством для висунення звинувачень у вбивстві, і час, що минув до того, як були зібрані достатні докази, чоловік не міг бути звинувачений, поки він перебував у Греції.

Замість цього на нього було видано червоне повідомлення Інтерполу, і італійська влада скористалася цим, взявши його під варту в аеропорту Леонардо да Вінчі в Римі.

Хоча розслідування триває, Паттон сказав, що арешт чоловіка став “важливим проривом”.

“Понад 47 років детективи відділу з розслідування вбивств невтомно працювали над тим, щоб визначити, хто несе відповідальність за смерть Сюзанни Армстронг і Сьюзен Бартлетт”, – сказав комісар.

Паттон сказав, що терміни екстрадиції залежатимуть від італійської влади, але він очікує, що пройде щонайменше місяць, перш ніж поліція поїде до Італії, щоб дати свідчення для обґрунтування екстрадиції.

 

Зникла капібара Сіннамон (в перекладі Кориця) повернулася до зоопарку після того, як провела тиждень у сусідньому лісі.

За інформацією ЗМІ Іран, передавши Росії свої балістичні ракети, не відправив пускові установки для них. Відтак невідомо, коли окупанти зможуть застосувати озброєння.

Новопризначений міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький повідомив, що вже 123 українські митці загинули на полі бою, захищаючи Україну.

У розвідці Великої Британії прокоментували атаку України на російський склад боєприпасів у Топорці (Тверська область) та як це вплине хід війни.

Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомило, що внаслідок вчорашнього авіаудару по півдню Бейрута, столиці Лівану, загинули щонайменше 14 людей, а 66 отримали поранення. Ізраїль заявив, що ліквідував 11 командирів “Хезболли”.