Поставки російського газу до Китаю вийдуть на потужність раніше плану – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Російський ПАТ “Газпром” домовився з China National Petroleum Corp. про дострокове нарощування потоків газу по газопроводу “Сила Сибіру” на максимальну потужність до кінця року.

“Відповідно до запиту китайських партнерів, сторони домовилися про додаткові поставки на грудень”, — йдеться в повідомленні “Газпрому”. 

За словами компанії це “забезпечить швидке збільшення щоденних поставок газу до Китаю через трубопровід “Сила Сибіру” до максимального контрактного рівня”, який раніше був запланований на початок 2025 року.

Читайте також: Експортні амбіції російського «Газпрому» тепер переважно в руках Китаю – Bloomberg

За перші вісім місяців цього року “Газпром” збільшив поставки через “Силу Сибіру” приблизно до 20,8 млрд кубометрів, згідно з підрахунками Bloomberg на основі даних китайської митниці та цінових оцінок Мінекономіки РФ. 

Компанія також розробляє ще один трубопровід для доставки газу з російського Далекого Сходу до Китаю.

Третій маршрут — запропонована “Сила Сибіру 2” — залишається на стадії обговорення, оскільки переговори зайшли в глухий кут, бо обидві сторони ще не погодили ціну на газ.

Протягом дня, 21 вересня, російські загарбники здійснили 81 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 175 вибухів. 

Внаслідок російського удару по багатоповерхівці Харкова вже відомо про щонайменше 12 постраждалих. 

В суботу, 21 вересня, близько 22:53 російські війська атакували Харків.

Ексзаступниця міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль прокоментувала інформацію про те, що Росія готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України.

В суботу, 21 вересня, російські війська поцілили дроном в легкове авто у Нікополі. Є жертви.