Останні опитування в США засвідчили невелику перевагу Гарріс – The Hill

Джерело: The Hill

Результати опитувань, проведених різними компаніями в Сполучених Штатах, засвідчили невелику перевагу Камали Гарріс в загальнонаціональних масштабах, однак вони також показали, що Дональд Трамп має шанси в ключових штатах.

“У національному масштабі Гарріс отримала результати, які свідчать, що вона трохи збільшила перевагу над колишнім президентом”, – йдеться в повідомленні.

Так, опитування Morning Consult зафіксувало її відрив від Трампа на 6%, що стало найбільшим показником для Гарріс у всіх соцопитуваннях цієї організації. Водночас ABC News/Ipsos та Yahoo News/YouGov засвідчили перевагу чинної віцепрезидентки на 4% та 5% відповідно.

Як зазначається, в ключових штатах, які коливаються між підтримкою демократів та республіканців позитивні результати для Гарріс “були радше винятком, ніж правилом”. Зокрема, опитування Університету Квінніпак показало її перевагу на 5% у Пенсильванії, а за результатами дослідження Коледжу Маріст, вона також отримала на 5% більше в Мічигані.

“Хоча загалом спостерігалася невелика позитивна тенденція для Гарріс, вона є далеко не остаточною. Дебати, хоч і допомогли віцепрезидентці здобути 1-2 додаткових бали, втім це не наблизило до кардинальних змін у перегонах”, – мовиться в публікації.

Так, опитування New York Times/Siena College показало, що кандидати мають рівні шанси серед ймовірних виборців по всій країні, у той час як серед зареєстрованих виборців Трамп піднявся на 1 пункт.

Тим часом опитування Коледжу Емерсон вказують на те, що Трамп випереджає Гарріс на 1 пункт у Пенсильванії та Вісконсині, як вважаються ключовими для перемоги штатами.

Міністерство закордонних справ України у своїй заяві від 22 вересня рішуче засудило черговий прояв зневаги Республіки Білорусь до суверенітету та територіальної цілісності України — проведення так званої “офіційної” зустрічі Олександра Лукашенка з представником російської окупаційної влади на тимчасово окупованій частині території Донецької області України Денисом Пушиліним. 

Кетрін Кросбі, відома акторка, співачка та вдова легендарного Бінга Кросбі, померла в п’ятницю у віці 90 років у своєму будинку в Хіллсборо (Каліфорнія). Представник родини повідомив, що причиною смерті стала природна смерть.

Війська Росії стали більшими і сильнішими, ніж були до вторгнення в Україну в лютому 2022 року, попередив командувач ВПС США в Європі та Африці генерал Джеймс Хекер.

Земля тимчасово отримає другий “Місяць” у вигляді невеликого астероїда, який почне обертатися навколо нашої планети з 29 вересня до 25 листопада 2024 року. Астероїд, виявлений у серпні та названий 2024 PT5, дослідники помітили з системи моніторингу астероїдів Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System, що фінансується NASA.

З жовтня 2022 року російські війська завдали понад 1000 ударів по енергетичній інфраструктурі України, що суттєво вплинуло на здатність країни підтримувати стабільну генерацію електроенергії. Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.