Удар по складу у Торопці РФ призвів до втрати снарядів на 2-3 місяці — розвідка Естонії

Джерело: ERR

Україна завдала удару по складу боєприпасів у Торопці (Тверська область Росії) 18 вересня, що призвело до значних втрат для російських військ. За оцінкою естонської розвідки, Росія втратила боєприпасів на 2-3 місяці вперед, що може вплинути на ситуацію на фронті вже у найближчі тижні.

Як керівник Центру розвідки Сил оборони Естонії полковник Антс Ківіселг, на складі здетонувало близько 30 тисяч тонн вибухонебезпечних матеріалів, що еквівалентно приблизно 750 тисячам снарядів. За середніми оцінками, Росія витрачає близько 10 тисяч снарядів на тиждень, тому ці втрати становлять резерв на 2-3 місяці активних бойових дій.

Ківіселг також повідомив, що перед ударом на склад було доставлено додаткові боєприпаси потягом, що значно збільшило масштаби втрат. Вплив цих подій на боєздатність російських військ можна буде помітити вже найближчим часом.

Читайте також: З’явилися супутникові знімки наслідків ударів по російських складах боєприпасів у Торопці

Раніше повідомлялося, що на складі зберігали ракети для систем “Град”, міни та інші боєприпаси. Проте згодом стало відомо, що серед боєприпасів були й ракети для “Іскандерів”, С-300, С-400, а також північнокорейські ракети KN23.

За інформацією Міністерства оборони Великої Британії, вибух був настільки потужним, що його зафіксували навіть із космосу, а його сила еквівалентна землетрусу.

З жовтня 2022 року російські війська завдали понад 1000 ударів по енергетичній інфраструктурі України, що суттєво вплинуло на здатність країни підтримувати стабільну генерацію електроенергії. Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

На сьогодні російські війська здійснюють більше обстрілів населених пунктів на території Курської області, ніж по Сумщині, через активні бойові дії українських військових у цьому регіоні. Як сказав речник оперативно-тактичного угруповання “Сіверськ” Вадим Мисник, переміщення бойових дій на територію Курської області змушує росіян змінювати характер та структуру своїх обстрілів.

Протягом 19-20 вересня у Києві проходив New Age Media Summit (NAM Summit) – подія, організована…

Футболку колишнього гравця збірної України Анатолія Тимощука продали на аукціоні за 700 тисяч рублів для допомоги Курській області. Захід відбувся 16 вересня 2024 року, де Тимощук передав футболку пітерського “Зеніта” зі своїм автографом.

Російський музикант, соліст гурту “Машина времени” Андрій Макаревич прокоментував операцію ЗСУ в Курській області.