Радила воїнам РФ класти насіння соняшника в кишені: Світлана Панкова вирвалась з окупації

Джерело: “Район.Генічеськ”

Світлані Панковій з Генічеська, яка на початку повномасштабного вторгнення радила російським військовим класти насіння соняшника в кишені, вдалося вирватися з окупації.

“Світлана Панкова, відома своєю сміливістю жителька Генічеська, більше не в окупації! Жінка, яка стала символом нескореності, більше не зазнаватиме переслідувань та залякувань російської окупаційної влади”, – йдеться в повідомленні.

Як нагадує видання, у березні 2022 року, коли загарбники прийшли в місто, де мешкала Світлана, жінка чинила спротив окупантам. Зокрема вона підійшла до російського солдата та порадила йому покласти насіння соняшника в кишеню.

“Ви прийшли на мою землю, ви – окупанти, і з цієї миті – прокляті. Покладіть собі в кишеню насіння соняшника, щоб вони проросли, коли ви тут поляжете!” – сказала тоді вона.

Через цей вчинок Світлана Панкова потрапила під нагляд російських спецслужб.

У липні 2023 року росіяни поширили відео, на якому видно, як жінку змусили вибачатися за її слова перед камерою. Проти Світлани відкрили кримінальну справу за статтею “екстремізм”. Жінку навіть збиралися відправити до Росії на показовий суд. Відомо, що це сталося через донос місцевих колаборантів.

  • Монобанк придбав будинок для 98-річної Лідії Степанівни, яка пройшла близько 10 км з окупованого росіянами Очеретиного на підконтрольну Україні територію.

Вночі 22 вересня зафіксували ще один проліт ударного безпілотного апарату РФ поруч з промисловим майданчиком Хмельницької АЕС.

Україна наголосила на необхідності демонтажу Кримського мосту та відновлення вільного судноплавства через Керченську протоку під час слухань у суді в Гаазі. Посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич заявив, що Росія незаконно побудувала цей міст, створивши постійну перешкоду для міжнародного судноплавства.

Відтік кваліфікованих фахівців з медіа та PR-індустрії є одним з викликів, спричинених війною в Україні. Медіаекспертка та виконавча директорка Національної Асоціації Медіа Катерина М’яснікова наголосила на нестачі кадрів через мобілізацію працівників, особливо технічного персоналу, який раніше відповідав за налаштування систем оповіщення та передавачів.

Російських моряків з авіаносця “Адмірал Кузнєцов” направляють на фронт в Україні через брак військових, повідомляє ЗМІ з посиланням на OSINT-аналітиків проєкту Moklasen.

Світлані Панковій з Генічеська, яка на початку повномасштабного вторгнення радила російським військовим класти насіння соняшника в кишені, вдалося вирватися з окупації.