Підозрюваний у замаху на Трампа залишив листа з детальним описом своїх планів

Джерело: CNN

Підозрюваний у спробі замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа, Раян Веслі Раут, раніше написав листа, в якому зізнався про наміри вбити колишнього главу Білого дому.

За словами свідка, Раут кілька місяців до інциденту залишив йому ящик, у якому “містилися боєприпаси, металева труба, різні будівельні матеріали, інструменти, чотири телефони та різні листи”. Один із листів містив зізнання в тому, що чоловік давно має на меті вбити Трампа.

“Це була спроба вбивства Дональда Трампа, але я вас підвів. Я старався та докладав усіх зусиль, на які здатен. Тепер вам належить закінчити роботу, і я запропоную $150 тисяч тому, хто зможе її виконати”, – зазначається в листі.

Фото: CNN

Раут також пояснив свої мотиви тим, що Трамп “розірвав відносини з Іраном як дитина, і тепер Близький Схід розпався”.

Прокурори зазначили, що Раут прибув у містечко, де розташоване поле для гольфу Трампа, заздалегідь за кілька днів. У одному зі своїх телефонів він шукав у Google, як дістатися з Флориди до Мексики. Чоловік також мав рукописний список дат і місць, де експрезидент мав з’явитися в межах виборчої кампанії.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень.

Литовські парламентарі мають намір ухвалити рішення про заборону працівникам, котрі мають доступ до секретної інформації, виїжджати до недружніх зарубіжних країн.

Президент Чехії Петр Павел прокоментував обурення МЗС України стосовно його зауваження щодо “реалістичних сценаріїв” завершення війни і що Росія може зберегти тимчасовий контроль над деякими окупованими раніше українськими територіями.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна має бути спроможною відповісти на загрози, що походять від її супротивників, тому їй потрібно й надалі зміцнювати свій військовий потенціал, а також модернізувати армію.

Експерт німецького видання Bild щодо аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зауважив, що один з проросійських каналів опублікував фотографії російських військових із китайським бронеавтомобілем ZFB-05.