Байден востаннє як президент виступить на Генеральній Асамблеї ООН

Джерело: Reuters

Президент США Джо Байден сьогодні, 24 вересня, востаннє на цій посаді виступить на Генеральній Асамблеї ООН. 

За даними Reuters, у своїй промові він намагатиметься покращити зовнішньополітичну спадщину й звернеться до світових лідерів, щоб звернути їх увагу на війну Росії в Україні та  війну на Близькому Сході.

Високопосадовець адміністрації сказав, що промова Байдена о 10:00 за східним часом (14:00 за Гринвічем) дасть йому можливість поговорити про те, що він вважає головними досягненнями свого перебування на посаді, і закличе міжнародне співтовариство підтримати Україну та знайти дипломатичне рішення щодо ситуації на Близькому Сході.

Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр сказала журналістам, що Байден викладе своє “бачення того, як світ має об’єднатися, щоб розв’язати ці великі проблеми та захистити фундаментальні принципи, такі як Статут ООН”.

“Ми підтримуємо прагнення України до справедливого, міцного та всеосяжного миру в цій війні. І президент зобов’язується забезпечити українську армію обладнанням, необхідним для зміцнення своїх позицій”, – додала вона.

Промова Байдена в ООН стане центральною подією дводенного візиту до Нью-Йорка, який включає промову про клімат пізніше у вівторок і зустріч наступного дня з президентом В’єтнаму.

В Івано-Франківську бойовика т.з. “ДНР” Дмитра Бочарова засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду. Відповідне рішення ухвалив міський суд 11 вересня.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що запрошення України до НАТО є частиною так званого “плану перемоги” у війні.

Серед опитаних осіб, які ночують на вулиці або в притулках, 22% виявилися внутрішньо переміщеними особами. Це результати дослідження благодійної організації “Depaul Україна”. Основною причиною бездомності в Україні вважається повномасштабне вторгнення РФ, а також виселення, конфлікти в родині, розрив стосунків і втрата роботи.

Кабінет Міністрів України ухвалив нову редакцію Порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги для ветеранів війни у разі їхньої загибелі або інвалідності. Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, цей крок здійснено відповідно до закону, що набув чинності ще 4 квітня.

Паралімпійська спортсменка та військовий, що втратив ногу на фронті, закохалися і одружились. Історію пари розповіла українська служба ВВС.