У Харкові затримали військового, який наводив ворожі ракети на свою ж бригаду

Джерело: Служба безпеки України

У Харкові затримано нещодавно мобілізованого до лав ЗСУ чоловіка, який співпрацював з окупантами та планував втекти до РФ.

Затриманий – 45-річний місцевий житель, якого дистанційно завербувала воєнна розвідка РФ у серпні цього року.

За завданням ворога, фігурант повинен був скоригувати ракетний удар РФ по одному з підрозділів своєї ж бригади ЗСУ.

В обмін на виконане завдання фігуранту пообіцяли вивезти його на територію РФ, де він планував приєднатись до окупантів та воювати проти України.

Для наведення вогню він позначив “потрібні” локації на гугл-карті та відправив відповідний скриншот своєму російському куратору.

Також він провів дорозвідку поблизу бойових позицій української ППО, яку окупанти сподівалися “обійти” під час ракетної атаки.

За вказівкою куратора, перед атакою затриманий повинен був прибути до визначеного місця на передовій, а російські військові створили б йому “коридор” для переходу на їхню сторону.

Співробітники СБУ спрацювали на випередження і як тільки задокументували злочинні дії агента, то затримали його на етапі підготовки до виїзду у Росію.

Крім того, у ході спецоперації СБУ провела комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ, що повністю зірвало плани агресора.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільні телефони, які він використовував для зв’язку з російською спецслужбою.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Дослідження, опубліковане в JAMA Network Open, показало, що серйозні порушення сну у 10-річних пов’язані з підвищенням ризику суїцидальних думок і спроб через два роки. Майже кожен третій учасник з такими порушеннями пізніше повідомляв про суїцидальну поведінку.

В Івано-Франківську бойовика т.з. “ДНР” Дмитра Бочарова засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду. Відповідне рішення ухвалив міський суд 11 вересня.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що запрошення України до НАТО є частиною так званого “плану перемоги” у війні.

У застосунку тікток заблокували акаунти російських державних ЗМІ за “таємні операції з впливу” перед виборами у США.

Відмова адміністрації Байдена щодо атак західними ракетами по цілях на території РФ посилила розкол з Україною, всередині США та збила з пантелику європейських партнерів.