У Кабміні спростили процедуру виплат родинам загиблих військових

Джерело: представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук та народний депутат Олексій Гончаренко

Кабінет Міністрів України ухвалив нову редакцію Порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги для ветеранів війни у разі їхньої загибелі або інвалідності. Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, цей крок було здійснено відповідно до закону, що набув чинності ще 4 квітня.

Згідно з новими правилами, заяви на призначення виплат необхідно подавати до Міністерства у справах ветеранів. Це можна зробити через ЦНАП або, у разі впровадження електронного кабінету, через Портал “Дія” чи Єдиний державний реєстр ветеранів війни.

Міністерство у справах ветеранів також відповідатиме за ухвалення рішення щодо виплат, а кошти перераховуватимуться безпосередньо на банківський рахунок заявника. Крім того, постанова визначає повноваження Мінветеранів щодо координації взаємодії між центральними та місцевими органами влади для реалізації цих виплат.

  • Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, що депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.
  • Міністерство оборони України розпочало пілотний проєкт з реабілітації військовослужбовців, основним завданням якого є створення ефективного реабілітаційного простору за участі цивільних та військових закладів охорони здоров’я, соціальних служб та органів місцевого самоврядування.
  • 27 лютого уряд України запустив пілотний проєкт із протезування зубів ветеранам. Держава компенсуватиме витрати медичним закладам на лікування через Національну службу здоров’я України.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Союзники України на Заході намагаються знизити очікування щодо плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представляє у США.

Сполучені Штати Америки вже 25 вересня можуть оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на 375 млн доларів.