Антибіотики можуть призводити до підвищеної агресивності дітей в майбутньому — дослідження

Джерело: New Atlas

У дитинстві порушення мікробіому кишечника внаслідок прийому антибіотиків може призводити до підвищеної агресивності в майбутньому. Вчені встановили, що зміни в кишкових бактеріях можуть впливати на гени, пов’язані з агресивною поведінкою.

Дослідження, проведене науковцями з Університету Бар-Ілан в Ізраїлі, виявило зв’язок між прийомом антибіотиків у ранньому віці та змінами в мікробіомі, що сприяють підвищенню агресії в подальшому житті. Це питання особливо актуальне, оскільки мікробіом відіграє важливу роль у регулюванні рівня серотоніну – гормону, що відповідає за емоційний стан і поведінку.

Експерименти на мишах показали, що тварини, яким пересадили мікробіоту від людських немовлят, які отримували антибіотики, виявляли агресивнішу поведінку, ніж інші. Дослідники також виявили значні зміни в експресії генів, пов’язаних з агресією, у кількох ділянках мозку цих мишей.

Міністерство торгівлі США планує заборонити китайське програмне і апаратне забезпечення в транспортних засобах з міркувань національної безпеки.

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,

Міжнародна група вчених з Ізраїлю, Швейцарії, США та інших країн відродила вимерле дерево, яке згадується в Біблії, проростивши насіння віком близько 1000 років.

Рекордні опади спричинили смертоносні повені та зсуви в прибережному регіоні Японії, який досі відновлюється після руйнівного землетрусу, що стався в січні.

У регіоні Каппадокія, одному з важливих туристичних центрів Туреччини, повітряна куля врізалася в автомобіль під час підйому.