Союзники вважають, що «план перемоги» Зеленського не принесе «прориву» у війні з РФ

Джерело: Bloomberg

Союзники України на Заході намагаються знизити очікування щодо плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представить у США.

Bloomberg з посиланням на джерела повідомляє, що деякі високопосадовці гадають, що в плані немає нічого несподіваного, а один із чиновників охарактеризував його як “список побажань”.

Один з союзників вважає, що настав час для нових переговорів з Володимиром Путіним. За словами кількох чиновників, контакт з російським диктатором можуть встановити або Зеленський, або його партнери. Обговорюється можливість зв’язку з Путіним перед зустріччю G20 у Бразилії в листопаді.

  • Президент України Володимир Зеленський представить “план перемоги” для України під час свого візиту до Сполучених Штатів. Цей план передбачає продовження військової операції Збройних сил України в Курській області та отримання новітніх видів озброєнь від західних партнерів, заявляють журналісти.
  • Президент України Володимир Зеленський оголосив, що план перемоги вже повністю готовий. У своєму вечірньому зверненні він зазначив, що всі пункти, ключові акценти та необхідні додатки з деталями до плану вже опрацьовані.
  • Президент України Володимир Зеленський повідомив, що план перемоги, який він представить у США, передбачає “швидкі рішення” від партнерів і буде ефективним, якщо вони нададуть підтримку протягом найближчих двох місяців.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустрінеться з президентом США Джо Байденом “цього місяця”, щоб представити йому свій “план перемоги” щодо того, як завершити війну.
  • 8 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що під час переговорів з делегацією Конгресу США в Італії обговорив деталі плану перемоги України у війні з Росією.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що у вересні поділиться “планом перемоги” з обома кандидатами у президенти США – Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Іран прагне переговорів із Заходом у зв’язку зі звинуваченнями в постачанні Росії балістичних ракет, заявив іранський президент Масуд Пезешкіян. Він вкотре наголосив, що Тегеран не постачав Москві ці боєприпаси,

Станом на вечір 24 вересня кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Харкова зросла до 34 осіб.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 25 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.