Лавров поскаржився, що ООН не реагує на операцію ЗСУ у Курській області

Джерело: Reuters

Очільник російського МЗС Сергій Лавров заявив, що ООН “закриває очі на ексцеси”, допущені українськими військовими у Курській області.

Про це Лавров сказав у коментарі російському пропагандистському виданню ТАСС на полях Генасамблеї ООН. За його словами, “українські терористичні групи” використовують західну зброю для вчинення невибіркових дій на Курщині.

“Саме там щодня бомблять будинки, бомблять соціальні установи, мирних громадян, які переїжджають на своїх автомобілях у безпечніші місця”, – сказав російський міністр.

Однак, поскаржився Лавров, ніхто в ООН, навіть генсек Антоніу Гутерріш, не згадали про це у межах Генасамблеї.

У цьому ж інтерв’ю Лавров звернувся до колишніх країн СРСР, які зараз є членами НАТО та Євросоюзу, наголосивши, що “західні країни їх зневажають”.

“Країни Східної Європи, які зараз під крилом НАТО чи під дахом Євросоюзу повинні зрозуміти, як їхні господарі ставляться до них. Вони їм не довіряють. Вони навіть не хочуть пускати їх близько до будь-чого, що хоч якось наближене до важливих посад”, – додав він.

До програми “Національний кешбек” приєдналися три компанії, що мали власників з Росії на початку вторгнення, але наразі позбулися російського сліду. Разом з тим, один бізнес, що долучився до програми, досі належить громадянці РФ. 

25 вересня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо отримав конверт із кулею, повідомила пресслужба словацького уряду.

Співробітники розвідки США проінформували кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа про ймовірні з боку Ірану погрози вбити його, повідомили в його кампанії.

Дослідники виявили, що на інтенсивність опадів, які чотири дні поспіль випадали у Європі цього місяця, вплинуло глобальне потепління.

Спеціальні підрозділи Головного управління розвідки протягом понад тижня здійснювали операцію на Вовчанському агрегатному заводі. У результаті бійці захопили в полон близько двадцяти російських військових. Про це повідомив офіцер спецпідрозділу Тимур на позивний “Вікінг”.