Непал скасував заборону на TikTok

Джерело: France24

Уряд Непалу вирішив зняти заборону на використання на території країни платформи коротких відео TikTok.

“Ухвалено рішення скасувати заборону на TikTok”, – заявив міністр інформаційних технологій Непалу Прітві Субба Гурунг.

Зазначається, що Непал заборонив TikTok у листопаді минулого року – після ухвалення постанови, яка зобовʼязувала соціальні платформи мати фізичне представництво у країні.

“Рішення про скасування заборони ухвалено через тиждень після того, як південноазійський департамент TikTok вийшов на звʼязок із міністерством, пообіцявши виконати правила Непалу”, – йдеться у матеріалі.

Згідно з повідомленням, TikTok має більше мільярда користувачів у світі, але постає перед обмеженнями на свою роботу в багатьох країнах через підозри у неналежному використанні особистих даних та негативному впливі на молодь.

Польща здійснила екстрадицію до України одного з підозрюваних у справі щодо заволодіння нерухомістю (14 будівель) ДП “Національна кінематека України” вартістю майже 42 млн грн, а саме колишнього керівника товариства, яке протиправно набуло у власність обʼєкти нерухомості.

Виборці у шести ключових штатах США, що вагаються, переконані, що кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп з більшою ймовірністю, ніж кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс, зможе вирішувати зовнішньополітичні питання.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прокоментував виступ стендап-коміка Антона Стенюка та його “жарт” про “вбивство мусульман”.

Американська компанія Boeing погодилася визнати провину у кримінальній справі щодо двох катастроф літаків 737 Max, у яких загинули 346 осіб.

Американська співачка та акторка Селена Гомес відповіла хейтерам, котрі розкритикували її нещодавню публічну заяву про те, що вона не зможе сама виносити дитину. Попри те, що багато хто підтримав виконавицю, були й ті, хто звинуватив у спробах привернути до себе увагу і викликати жалість.