Уряд затвердив збільшений розмір допомоги за загибель чи поранення військових

Джерело: постанова уряду

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про збільшення розміру виплат за загибель або поранення військовослужбовців. Згідно з новою постановою, виплати значно підвищено для осіб, що отримали інвалідність або загинули під час виконання службових обов’язків.

Одноразова грошова допомога для військових, які зазнали поранення або стали інвалідами, залежить від групи інвалідності:

  • I група — 12,1 млн грн (400 прожиткових мінімумів);
  • II група — 9,8 млн грн (300 прожиткових мінімумів);
  • III група — 7,5 млн грн (250 прожиткових мінімумів).

У разі загибелі захисника або захисниці України, їх родини отримають виплату в розмірі 22,71 млн грн (750 прожиткових мінімумів). Раніше ця сума становила 15 млн грн.

На сьогодні прожитковий мінімум в Україні складає 3028 гривень. Для отримання одноразової допомоги необхідно подати заяву до Міністерства у справах ветеранів. Це можна зробити як у паперовій, так і в електронній формі через портал “Дія”. Виплати здійснюються за черговістю, відповідно до дати подання документів.

Розмова про роль соціально відповідального бізнесу в підтримці української мови та культури відбудеться 26 вересня…

На околицях Вугледара Донецької області російських військ нині немає, проте диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) намагаються прорватися до міста. Українські військові знищують ці спроби, не дозволяючи ворогу закріпитися.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в інтерв’ю NBC News заявив, що США та інші члени західного альянсу “не хочуть, щоб Україна була державою-членом”.     

Знову зросла кількість загиблих внаслідок російських атак по багатоповерхівці Харкова вчора, 24 вересня.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі порівняв президента Росії Володимира Путіна з рабовласником та назвав Росію “мафіозною державою”, яка прагне стати “мафіозною імперією”.