Прем’єру Словаччини Роберту Фіцо, якого намагалися вбити, прийшов конверт із кулею

Джерело: aktuality.sk

25 вересня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо отримав конверт із кулею, повідомила пресслужба словацького уряду.

 “Ми можемо підтвердити, що конверт із кулею, адресований прем’єр-міністру Словаччини, сьогодні доставлено до урядової канцелярії”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з офіційним повідомленням, конверт із загрозливим вмістом доставили до урядової канцелярії. На сьогодні співробітники управління захисту посадових осіб та дипломатичних місій займаються перевіркою цього інциденту.

Передумови

У середу, 15 травня, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо зазнав поранень внаслідок стрілянини після засідання уряду. Попередньо, нападником міг бути 71-річний словацький письменник та активіст. Його затримали на місці злочину. Повідомлялося, що Юрай Цинтула, який, за даними ЗМІ, стріляв у прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, міг належати до проросійської воєнізованої групи Slovenskí Branci.

На відео, розповсюджених у соцмережах, затриманий каже, що не згоден з політикою влади Словаччини та її ставленням до державних ЗМІ. Напад на Фіцо стався вдень 15 травня, коли у парламенті почались обговорення пропозиції уряду про ліквідацію суспільного мовника Словаччини RTVS.

Влада країни відреагувала на інцидент, скликавши засідання ради державної безпеки та кабінету.

Вже 31 травня Фіцо вивезли з лікарні й йому забезпечили “догляд вдома”. На початку липня заявлялося, що Роберт Фіцо невдовзі повернеться до роботи “на повну потужність”.

  • Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що на боці України воюють нацисти. Виступаючи на заході вшанування пам’яті жертв Голокосту в словацькому місті Середь, він наголосив на тому, що міжнародна спільнота ігнорує факт наявності військових формувань в Україні, які використовують нацистську символіку.

Американка Аліда Алекін зробила онлайн-тест ДНК і випадково знайшла свого дядька Луїса Арманда Альбіна, якого викрали з каліфорнійського парку в 1951 році.

25 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, котрий нині завершує свою дипломатичну роботу в Україні. Українська сторона подякувала за підтримку Японією резолюцій ООН на користь України, Формули миру, зокрема в частині ядерної безпеки, та за підписання безпекової угоди.

Американський репер 6ix9ine (справжнє ім’я — Даніель Ернандес) збирається приїхати 19 жовтня в Москву, щоб дати концерт. Про це він повідомив у сторіс в інстаграмі.

16-річний Ерік Кілберн зі США встановив два нових рекорди у Книзі рекордів Гіннеса як підліток із найбільшими руками та стопами. Його кінцівки значно перевищують середньостатистичні показники дорослих людей.

Якщо ворог окупує Покровськ, Україна ризикує вдвічі зменшити виробництво сталі через нестачу вугілля. Таку заяву зробив президент об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Каленков.