Росіяни вдарили по центру Краматорська: двоє загиблих, серед поранених – троє дітей

Джерело: Вадим Філашкін

25 вересня російські війська вдарили по центру Краматорська, внаслідок чого загинули дві особи, а 12 – поранено.

“Сьогодні вдень росіяни скинули на місто три керовані авіабомби. 2 людини загинули й щонайменше 12 поранено. Серед поранених — троє дітей”, – написав голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Російські удари по центру Краматорська пошкодили дві багатоповерхівки, магазини та автомобілі. На місці події працюють органи влади та відповідні служби.

“Це – черговий воєнний злочин росіян і чергове сумне нагадування, що абсолютно безпечних місць на Донеччині не залишилось. Бережіть себе! Евакуюйтесь!”, – додав Філашкін.

 

25 вересня президент Анджей Дуда заявив, що Росія як постійний член Ради Безпеки ООН має нести відповідальність за мир у всьому світі, натомість вона є агресором, який жорстоко напав на суверенну Україну. Він наголосив, що Росія не виконує роль постійного члена РБ ООН.

25 вересня президент РФ Володимир Путін на засіданні Ради Безпеки обговорив зміни в ядерній доктрині. Зокрема він запропонував зазначити, що “агресія з боку будь-якої неядерної держави за підтримки ядерної держави має розглядатися як спільний напад на Росію”.

25 вересня на позачерговому засіданні Генеральної Асамблеї Асоціації омбудсманів Середземномор’я схвалили рішення про виключення російського омбудсмана зі свого складу.

Представники металургійної галузі заявляють, що ТЦК та СП мобілізують їхніх співробітників. У зв’язку з цим бізнес-асоціації закликали уряд створити та впровадити ефективний механізм економічного бронювання.

Вже кілька тижнів українська влада має нову улюблену іграшку – “план перемоги”, анонсований президентом Зеленським і позиційований як шлях до швидкого(!) та успішного закінчення російсько-української війни. Однак на заході ставлення до чергового “медіаконтрнаступу” української влади є доволі прохолодним, адже за планом українського президента чи всю роботу мають виконати західні уряди та платники податків. До того ж негайно – в наступні 1-3 місяці.