Японця, який провів 46 років у камері смертників, визнали невинним

Джерело: The Guardian

Японця, який майже півстоліття провів у камері смертників, визнали невинним у численних вбивствах.

Івао Хакамада, якому зараз 88 років, засудили у 1968 році за звинувачення у вбивстві свого боса, його дружини та їхніх двох дітей-підлітків, а також у підпалі їхнього будинку двома роками раніше.

Чоловік провів у камері смертників 46 років. Вважається, що це найдовший час, проведений у камері смертників з усіх ув’язнених у всьому світі. У 2014 році його звільнили, коли з’явилися нові докази та було призначено повторний розгляд справи.

Фото: AP

Хакамада постійно заперечував свою невинуватість і казав, що слідчі змусили його зізнатися, а його адвокати стверджували, що поліція сфабрикувала докази.

Сьогодні, 26 вересня, відбулось судове засідання, на якому Хакамада не був присутній через погане фізичне та психічне здоров’я. На повторному судовому розгляді чоловіка представляла його сестра.

Мінно-пошукові бельгійські вівчарки Ахілл та Квад знайшли 286 вибухонебезпечних предметів на замінованих територіях Миколаївщини, після чого сапери ДСНС знищили небезпечні предмети.

Ремонтні бригади НЕК “Укренерго” відновили надійність живлення окупованої Запорізької атомної електростанції.

Один із найпопулярніших новинних сайтів у світі CNN оголосив про запровадження частково платного доступу до своїх матеріалів.

У Генеральному штабі повідомили оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 2 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 118 бойових зіткнень.

Український інститут національної памʼяті почав отримувати звернення від польських громадян щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків їхніх членів родин. Зауважується, що отримано запит щодо проведення таких робіт на території Рівненщини.