СБУ затримала агентурну групу ФСБ, яка шпигувала за ЗСУ у кількох областях

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки затримала агентурну групу ФСБ РФ, яка шпигувала за українськими військовими у трьох областях України.

Група діяла у Києві, Харкові та Чернігові. Викрити та затримати її учасників вдалось у межах багатоетапної спецоперації. Загалом затримано трьох фігурантів, які розвідували локації Сил оборони на користь РФ.

Всі агенти діяли окремо один від одного, однак мали спільного куратора. Один із затриманих видавав себе за колишнього правоохоронця, демонструючи своє фейкове посвідчення ветерана.

Усхі затриманих завербувала ворожа спецслужба через телеграм, де вони шукали легкого заробітку.

В обмін на грошову винагороду куратор відправив агентів обходити місцевість та приховано фотографувати розташування особового складу та військової техніки Сил оборони.

Зокрема у Києві та Чернігові фігуранти шукали місця дислокації прикордонних загонів та пунктів управління ЗСУ.

У Харкові один із фігурантів відслідковував координати укріпрайонів українських військ, залучених до оборони обласного центру.

Діяльність ворожої групи координував кадровий співробітник військової контррозвідки ФСБ. Його особу та інші персональні дані вже встановила Служба безпеки.

У результаті спецоперації всіх трьох агентів затримали “на гарячому”, коли вони проводили дорозвідку поблизу військових об’єктів.

Слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Президент України Володимир Зеленський та кандидат у президенти США Дональд Трамп зустрілися у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку у Trump Tower.

26 вересня у Києві стартував літературний фестиваль “Книжкова країна”, який, на перший погляд, охоплює переважно…

Галина Глобчаста, староста сіл Макіївки та Греківки, у березні-квітні 2022 року опинилася в окупації. Через її патріотизм Галина стала мішенню для окупантів, які викрали, катували її в школі, де вона працювала. Зрештою їй з чоловіком вдалося втекти.

У Нью-Йорку хочуть зменшити народжуваність щурів, вводячи гризунам протизаплідні засоби.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 27 вересня, від початку доби на фронті відбулося понад 70 бойових зіткнень. Ситуація залишається складною та напруженою. Сьогодні найгарячіше на Курахівському та Покровському напрямках.