Померла акторка Меггі Сміт, що зіграла професорку Макґонеґел з «Гаррі Поттера»

Джерело: ВВС

Померла британська акторка театру та кіно Меггі Сміт, на рахунку якої – два “Оскари”, три “Еммі” та незліченна кількість театральних нагород. Їй було 89 років.

“Вона мирно померла в лікарні рано вранці в п’ятницю, 27 вересня. Будучи дуже закритою людиною, вона була з друзями і сім’єю в останній момент. У неї залишилося двоє синів і п’ятеро люблячих онуків, які спустошені втратою своєї надзвичайної матері і бабусі”, – розповіли її сини.

Наприкінці 70-х років Сміт здобула цілий легіон шанувальників завдяки головній ролі в надзвичайно успішному серіалі “Абатство Даунтон”, який став хітом.

У 2003 році вона отримала “Еммі” за телесеріал “Мій дім в Умбрії” на каналі HBO, а потім отримала ще дві нагороди за постійну роль Вайолет, вдови і графині Грентемської, у серіалі “Абатство Даунтон”.

У 2000-х роках Сміт справила значний вплив на мейнстрім, зігравши Мінерву Макґонеґел у серії фільмів про Гаррі Поттера. Однак у розпал зйомок “поттеріани” у Сміт, у віці 74 років, діагностували рак молочної залози. Тоді вона повністю одужала і повернулася на великий і малий екрани.

У 1967 році Сміт вийшла заміж за актора Роберта Стівенса. Після розлучення зі Стівенсом вона вийшла заміж за письменника Беверлі Кросса у 1976 році; він помер у 1998 році. У неї залишилося двоє синів, актори Крістофер Ларкін і Тобі Стівенс, та онуки.

  • У віці 75 років помер колишній барабанщик легендарного шведського гурту ABBA Роджер Палм. Музикант помер внаслідок наслідків хвороби Альцгеймера.
  • У віці 70 років помер рідний брат співака Майкла Джексона, американський артист та музикант Тіто Джексон, який був учасником гурту “The Jackson 5”.

Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік хвороб і станів, за яких призначатиметься застосування ліків з медичного канабісу.

Колишньому вчителю фізкультури повідомили про підозру у ґвалтуванні та розбещенні хлопчиків у Харкові. Правоохоронці заявили, що згодом він “сховався” у монастирі на Тернопільщині.

Дослідження свідчить, що жінкам потрібно більше спати, ніж чоловікам, оскільки вони частіше страждають від побічних ефектів від нестачі сну.

Голова Рахункової палати України Ольга Піщанська наголосила, що бюджет на наступний рік спрямовано на фінансування безпеки й оборони України і є “бюджетом війни”.

Завершилась зустріч Президента України Володимира Зеленського та кандидата у президенти США Дональда Трампа у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку.