В США схвалили новий вид ліків для лікування шизофренії

Джерело: The Washington Post

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США схвалило новий вид ліків для лікування шизофренії.

Новий препарат, Cobenfy від Bristol Myers Squibb, націлений на іншу область мозку, ніж традиційні антипсихотичні препарати, щоб полегшити певні симптоми, зокрема марення, набір ваги, сонливість та м’язові болі.

Однак новий препарат також має побічні ефекти. Учасники клінічних випробувань повідомили про сильнішу нудоту, блювання та запор. 

Cobenfy, який планують запустити в жовтні, матиме прейскурантну ціну – приблизно 22 500 доларів на рік. 

Схвалення Cobenfy може стати рідкісним нововведенням для людей, які страждають на шизофренію. Це захворювання вражає близько 24 мільйонів людей у ​​всьому світі.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.

Активісти Just Stop Oil облили супом дві картини Вінсента Ван Гога через кілька годин після того, як інших двох активістів засудили до тюремного ув’язнення за напад той же витвір мистецтва.

На парковці у Києві відбулась конфліктна ситуація між працівником Нацбанком Павлом Полярушем та військовослужбовцем – білоруським добровольцем Андрієм Трацевським. Боєць зазначив, що банків погрожував зброєю. Нині поліція відкрила кримінальне провадження.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США схвалило новий вид ліків для лікування шизофренії.