Протягом ночі над Україною збито 69 БпЛА та дві ракети

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

З вечора 27 вересня і до ранку 28 вересня російські окупанти атакували Україну ракетами і ударними безпілотниками. Більшість ворожих цілей збито.

Загалом війська РФ випустили по Україні 77 засобів повітряного нападу, зокрема:

  • дві балістичні ракети “Іскандер-М” з ТО Криму
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 з ТОТ Запорізької області
  • 73 ударних БпЛА типу “Shahed” з Курська, Приморсько-Ахтарська, Орла (РФ) та мису Чауда (ТО Крим)

Силами та засобами ППО збито:

  • дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 з ТОТ Запорізької області
  • 69 “шахедів”

Ще один безпілотник полетів у напрямку РФ, а три – локаційно втрачені над Україною.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Збивали ворожі цілі у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

  • Голова Рахункової палати України Ольга Піщанська наголосила, що бюджет на наступний спрямовано на фінансування безпеки й оборони України і є “бюджетом війни”.

Німецькі митники ліквідували нелегальний онлайн-сервіс, що транслював заборонені російські телеканали, зокрема RT (Russia Today – ред.) та “Россия 1”.

За даними ЗМІ, після вбивства лідера ліванської Хезболли Хасана Насралли, верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї переїхав до безпечного місця в Ірані.

Тайський фермер Наттапак Кхумкад повідомив, що вбив понад 100 рептилій, які під загрозою зникнення, щоб запобігти їх втечі.

У Сумах продовжує зростати кількість жертв подвійного удару РФ по місцевій лікарні.

Директора одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області підозрюють у фізичному, психологічному та сексуальному насильстві щодо дітей.