Кінотеатр в Сицилії відмовляється показувати фільм про боса мафії, що народився у їх місті

Джерело: The Guardian

Власник єдиного кінотеатру в Кастельветрано, рідному місті босу мафії Коза Ностра Маттео Мессіни Денаро, відмовився показувати фільм про його життя.

Прем’єра фільму “Сицилійські листи”, що є значною мірою вигаданою історією, відбулася на Венеційському кінофестивалі. В італійських кінотеатрах кіно вийде 10 жовтня.

Сальваторе Ваккаріно, власник кінотеатру “Marconi” в Кастельветрано, відмовився проводити допрем’єрний показ фільму.

“Це мене не цікавить, це мене не стосується”, – сказав Ваккаріно.

Він є сином покійного колишнього мера Антоніо Ваккаріно, якого засудили за торгівлю наркотиками в 1990-х роках. Антоніо відомий тим, що листувався з босом мафії від імені італійських спецслужб, коли ті намагалися його схопити. Фільм “Сицилійські листи” заснований на цьому листуванні.

Однією з причин відмови Ваккаріно від показу фільму могла бути згадка про його батька. Інші стверджують, що містяни симпатизують босу мафії Денаро і що фільм зобразив його в негативному світлі.

Джованні Лентіні, мер Кастельветрано, сказав, що він спробує переконати власника кінотеатру показати фільм.

Довідка: Денаро, один з найрозшукуваніших злочинців Італії, був схоплений у січні 2023 року в клініці Палермо, де лікувався від раку. У 2002 році його засудили до довічного ув’язнення за вбивство прокурорів Джованні Фальконе і Паоло Борселліно в 1992 році.

Доки переховувався, Денаро підтримував розкішний спосіб життя завдяки спонсорам, зокрема політикам і бізнесменам. За кілька місяців до арешту він жив у скромній квартирі в Кампобелло-ді-Мазара в сицилійській провінції Трапані.

Денаро помер від раку у вересні минулого року, через дев’ять місяців після арешту, який стався після 30 років переховування.

Американський телерепортер Боб Ван Діллен, перервав свій прямий ефір про ураган “Хелен”, щоб врятувати жінку з автомобіля, що застряг у воді. На відео він стоїть під дощем з затопленим авто за спиною і розповідає, як жінка потрапила в небезпечну зону.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

“Хезболла” опублікувала заяву, в якій підтвердила смерть свого лідера Хасана Насралли. Це поклало край його 32-річному перебуванню на посаді лідера угруповання.

Євросоюз рекомендує авіакомпаніям уникати повітряного простору Лівану та Ізраїля протягом найближчого місяця.

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації.