До річки Оскіл на Харківщині росіянам залишилось 3 км – ISW

Джерело: ISW

Російські війська продовжують наступальні дії на Харківщина, наближаючись до річки Оскіл, відстань до якої складає всього три кілометри.

За оцінками аналітиків, росіяни активно прориваються до цієї водойми, намагаючись зайняти вигідні позиції для подальших атак на українські сили​. Командир українського батальйону, який діє на напрямку Сватового, заявив, що російські війська повністю захопили Піщане (на північний захід від Сватового) і знаходяться вже не за три, а за два кілометри від річки Оскіл.

Як зазначається, прорив до річки Оскіл має стратегічне значення для російських військ. Оскіл є природним бар’єром і важливим пунктом для контролю над навколишніми територіями, що дає змогу встановити вогневу перевагу і підготуватися до нових наступальних операцій. Вихід до річки дозволить російським силам забезпечити стабільні лінії постачання і обстрілу, ускладнюючи операції українських військових у цьому регіоні​.

Повномасштабна російсько-українська війна, що триває вже третій рік, а загалом має понад десятирічний досвід, створює…

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович ініціювала перевірку всіх закладів, де цілодобово перебувають діти. Причиною стало виявлення можливих випадків насильства у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині.

Дедалі частіше мережею ширяться новини про побиття військових або ветеранів війни. З останнього — на…

У Північній Кореї розкритикували новий пакет американської військової допомоги Україні, попередивши про небезпеку ядерної війни.

Зранку 29 вересня російські військові масовано атакували Суми, скинувши на місто 13 авіабомб. Внаслідок руйнувань у трьох районах міста кількість жертв зросла до 11 людей. З-під завалів вдалося врятувати жінку, яку вже передали до медиків.