Обидві партії Конгресу закликали переглянути стратегію США щодо РФ

Джерело: The Hill

Представники Республіканської та Демократичної партій закликали уряд США відмовитися від статус-кво, що склався після завершення Холодної війни у ​​відносинах з РФ, та визначити Москву постійною загрозою глобальній безпеці.

“Двопартійний комітет, який відповідає за підтримку демократії та прав людини у пострадянських країнах, наполягає на тому, щоб Сполучені Штати відмовилися від статус-кво після Холодної війни у ​​своїх відносинах з РФ та назвали Москву постійною загрозою глобальній безпеці”, – йдеться у повідомленні.

У звіті Гельсінської комісії, з яким ознайомилося видання, зазначається, що Вашингтон повинен змінити своє мислення щодо підходу до РФ, як це було з Китаєм протягом останніх кількох років, та відповідно розподілити ресурси.

Також в документі йдеться про забезпечення перемоги України в її оборонній війні проти РФ, із закликом до надання “масованої” військової та гуманітарної допомоги Києву та надання дозволу Збройним силам України завдати ударів вглиб території РФ за допомогою зброї, наданої США.

Повідомляється, що політичні пропозиції, подані у звіті, виходять за межі зобов’язань адміністрації Джо Байдена перед Україною та суперечать позиціям колишнього президента Трампа, кандидата у президенти від Республіканської партії, та його союзників у Конгресі.

Втім, голова Гельсінського комітету від Республіканської партії, конгресмен Джо Вілсон заперечив можливість Трампа укласти угоду з Путіним.

“У мене немає сумніву, що Дональд Трамп побачить нещирість військового злочинця Путіна”, – сказав він.

Як нагадали в агенції, віцепрезидентка Камала Гарріс, кандидатка у президенти від Демократичної партії, раніше окреслила продовження політики президента Джо Байдена щодо України.

Утім, хоча президентські перегони й впливатимуть на політику США щодо України та РФ в наступні роки, ставлення у Конгресі також матиме вирішальне значення для визначення пріоритетів у всьому світі, йдеться у звіті.

Як зазначається, депутати-республіканці, ймовірно, приймуть висновки звіту про те, що “Сполучені Штати повинні підготуватися до довготривалої боротьби, розуміючи, що РФ має багатовікову історію жорстокого імперіалізму щодо своїх сусідів, Європи та світу загалом”.

“Я вважаю, що головне повідомлення полягає в тому, що ми відмовляємось від 30-річної помилкової політики. Не потрібно далеко дивитися, щоб побачити, що кожен президент протягом перших кількох місяців свого правління ходить та зустрічається з Путіним”, – сказав анонімний представник Конгресу, знайомий зі звітом.

Російська Федерація вперше за час повномасштабної війни протягом всього вересня щоденно атакувала територію України безпілотниками типу “Шахед”. За цей місяць було знищено 1 107 таких дронів.

Коли хтось каже, що працює без вихідних, то часом закрадається сумнів: «Ой, все одно ж ти колись відпочиваєш». Але коли йдеться про матерів дітей із важкими формами інвалідності, з комплексними порушеннями, особливо якщо вони виховують дитину самі, то розумієш, що їхня доглядова праця триває фактично без спочину.

Україна розробила план для забезпечення стабільної роботи енергосистеми протягом майбутньої зими. Однак, для подальшої енергетичної безпеки в наступні зими необхідна децентралізація енергосистеми. Про це заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко, наголошуючи на важливості заходів для підтримки енергопостачання в умовах війни.

Після звільнення Вовчанського агрегатного заводу силами Головного управління розвідки МОУ — російські війська активно завдають по ньому ударів, використовуючи широкий спектр озброєння.

Представники Республіканської та Демократичної партій закликали уряд США відмовитися від статус-кво, що склався після завершення Холодної війни у ​​відносинах з РФ, та визначити Москву постійною загрозою глобальній безпеці.