Пентагон разом із Boeing уклали контракт для виробництва бомб, зокрема для України

Джерело: пресслужба Пентагону

Пентагон уклав контракт з Boeing на виробництво бомб малого діаметра, вартістю 6,9 мільярда доларів. Частина цих бомб призначена для поставок іноземним замовникам, зокрема Україні, Японії та Болгарії.

Контракт триватиме до 2035 року і включає низку постачань для військових потреб.

Окрім цього, Міністерство оборони США уклало контракти на понад 33 мільярди доларів із такими компаніями, як American Systems Corp., DCS Corp. та Peraton Inc. Угода передбачає проведення досліджень та розробок у межах Інформаційно-аналітичного центру Пентагону. Роботи за цими контрактами виконуватимуться до 2027 року.

Фінансування на частину робіт уже виділено на 2024 і 2025 роки.

Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння щодо ситуації в Лівані після початку обмеженої наземної операції Ізраїлем.

На фестивалі циркового мистецтва Salieri Circus Award в Італії українку Анну Петренко виключили зі списку учасників після протесту проти запрошення до журі керівника Московського цирку Максима Нікуліна.

Речник МЗС Георгій Тихий спростував інформацію про міністра закордонних справ Андрія Сибігу в статті Financial Times (FT).

Кабінет міністрів України на засіданні 1 жовтня ухвалив зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період. Відповідно до нових правил, командирам військових частин надано право самостійно призивати добровольців без залучення ТЦК та СП.

“Укрзалізниця” запустила новий сайт для ветеранів та ветеранок, що містить необхідну інформацію для працевлаштування та адаптації в компанії після служби. Компанія запрошує ветеранів приєднатися до своєї команди.