У британській розвідці прокоментували звільнення заводу у Вовчанську

Джерело: міноборони Великої Британії

Британські розвідники прокоментували звільнення Вовчанського агрегатного заводу (Харківська область) від російських окупантів.

Звільнений завод був опорним пунктом військ РФ, який дозволяв ворогу здійснювати тактичні операції на ріці Вовча.

“Його втрата, найімовірніше, обмежить можливість російських сухопутних військ рухати на Харківщині. Ймовірно, що український контроль над заводом полегшить подальші контрнаступи на півночі міста, щоб відтіснити російські сухопутні війська до кордону України та Росії”, – зазначили розвідники.

Бої за Вовчанськ тривають від травня 2024 року, коли РФ почала наступ на Харківщині. Однак коли Україна розпочала операцію на Курщині, Росії довелось відвести війська навколо Вовчанська. Імовірно саме це зменшило можливості РФ у населеному пункті.

Португальський художник по піску Вітор Рапозо створив роботу з нагоди Дня захисників і захисниць України. 

На східному фронті, боронячи Україну від російського вторгнення, загинув партієць “Європейської Солідарності” з Острога Рівненської області Руслан Поліщук, повідомив лідер фракції Петро Порошенко.

Танення льодовиків в Альпах призвело до необхідності перегляду частини кордону між Італією та Швейцарією. Ключовою зміною став регіон поблизу гори Маттерхорн, де дві країни домовилися внести корективи через відступ льодовиків, що раніше слугували природними межами.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі поліції виявили ділянку розміром з 10 футбольних полів з сотнями тисяч кущів конопель.

Олімпійський чемпіон із Туреччини Юсуф Дікеч, який у парі з Шеввал Тархан здобув срібло на Іграх зі стрільби з пневматичного пістолета, вирішив оформити право на свою особливу позу, яка стала приводом для мемів по всьому світу.