У МЗС спростували інформацію FT про нібито готовність України до територіальних компромісів

Джерело: МЗС України

Речник МЗС Георгій Тихий спростував інформацію про міністра закордонних справ Андрія Сибігу в статті Financial Times (FT).

У FT вийшла стаття, в якій стверджується, що українські офіційні особи все більше відкриті до обговорень припинення вогню. 

У виданні заявили, що Сибіга під час приватних зустрічей у США обговорював можливі компроміси і був прагматичнішим щодо переговорів про обмін української землі на безпеку, ніж його попередник Кулеба.

Речник МЗС заперечив ці заяви.

“Я був присутній на кожній зустрічі міністра закордонних справ Сибіги у Нью-Йорку, і на жодній з них не було пропозицій, обговорень чи навіть натяків на жодні територіальні компроміси. Навпаки, позиція міністра є непохитною, і він наголошував на її елементах за зачиненими дверима. Не може бути жодних компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності України”, – заявив Тихий.

Він додав, що інформація джерела Financial Times є “просто неправдивою, і нам цікаво, хто взагалі зацікавлений у поширенні таких неправдивих наративів”.

  • Радник президента України з комунікацій Дмитро Литвин спростував інформацію, опубліковану німецьким таблоїдом Bild, що Володимир Зеленський нібито планує припинення вогню на окремих ділянках фронту в межах “плану перемоги України”. У неділю, 15 вересня, Литвин заявив, що публікація таблоїда, яку поширили низка ЗМІ, є фейковою.

Із 90 населених пунктів Сумської області примусово евакуюють родини з дітьми.

У тимчасово окупованому Мелітополі українські партизани підірвали автомобіль із трьома російськими військовими.

На східному фронті, боронячи Україну від російського вторгнення, загинув партієць “Європейської Солідарності” з Острога Рівненської області Руслан Поліщук, повідомив лідер фракції Петро Порошенко.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що Україна виготовить 1,5 мільйона дронів до кінця року.

Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння щодо ситуації в Лівані після початку обмеженої наземної операції Ізраїлем.