Україна домовилась зі штаб-квартирою НАТО про започаткування програми Procurement Review – Міноборони

Джерело: Міністерство оборони України.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що фахівці НАТО проаналізують закупівлі Міноборони та запропонують модернізовану систему у межах програми Procurement Review.

Україна домовилась зі штаб-квартирою НАТО про започаткування програми Procurement Review. Таке рішення ухвалено у Вільнюсі після саміту Північноатлантичного Альянсу.

Очільник Міноборони звернув увагу, що відомство напряму вже взаємодіє з NSPA (Агенція НАТО з підтримки та постачання), представники Міноборони беруть участь у відповідних тренінгах, “щоб наші аналоги працювали за їхніми моделями, за їхніми стандартами, і стали по суті системою їх мережі”.

За словами Олексія Резнікова, в межах програми Procurement Review, натовські фахівці протягом 9-10 місяців здійснять аналіз ресурсного забезпечення та закупівель озброєння і військової техніки, допомоги, навчання, і запропонують, можливо, покращену модернізовану систему.

Міністр уточнив, що сьогодні у підпорядкованому йому відомстві Державну антикорупційну програму розглядають саме під таким кутом руху в НАТО, що забезпечує прозорість, підзвітність, запобігання корупційним ризикам.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…