У Києві затримано чотирьох підпалювачів військових автомобілів

Джерело: Служба безпеки України

СБУ спільно з Нацполіцією затримали чотирьох підпалювачів військових автівок у столиці.

Зловмисникам – від 21 до 34 років. Це троє чоловіків та одна наркозалежна жінка. Двоє фігурантів вже притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжки та торгівлю наркотиками.

Усі затримані окремо один від одного шукали легкого заробітку у телеграм-каналах, де і потрапили до уваги російських спецслужб.

За вказівкою ворога затримані підшукували місця паркування військових авто, а потім підпалювали їх за допомогою легкозаймистих сумішей.

Лише за добу фігуранти спалили два службових позашляховики та мультівен українських захисників, які перебували у столиці після виконання бойових завдань на фронті.

Перебуваючи на місці злочину, зловмисники фіксували загоряння на камери своїх мобільних телефонів для “звітів” російським кураторам.

Усіх чотирьох зловмисників затримано протягом декількох годин «за гарячими слідами» після вчинення злочинів.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим (відповідно до вчинених злочинів) про підозру за ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Злочинні дії двох фігурантів додатково кваліфіковано як вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

  • СБУ та Нацполіція затримали п’ятьох осіб, які виконували “замовлення” російських спецслужб у Києві та підпалювали авто ЗСУ.

Британська компанія Sky Group подала до суду на Warner Bros. через відмову від співпраці щодо спільного виробництва серіалу про Гаррі Поттера.

У Львові повідомили про загибель ще однієї людини від поранень, отриманих під час ракетної атаки 4 вересня.

Чоловіка і жінку звільнили з роботи у Ватиканському банку через порушення заборони на шлюб між співробітниками.

Королева Великої Британії Камілла подякувала за надіслану їй книгу британсько-української письменниці Анни Шевченко “Навколо війни через 20 історій”.

Найближчим часом ядерні та нафтові об’єкти Ірану можуть стати цілями для ударів у відповідь Ізраїлю після масованого обстрілу Тегераном ізраїльської території, розповіли кілька обізнаних джерел.