У Мінагрополітики закликали запровадити одним з основних пріоритетів – благополуччя тварин

Джерело: пресслужба Мінагрополітики

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час вітального слова на онлайн-конференції до Всесвітнього дня сільськогосподарських тварин “Об’єднуючи зусилля задля забезпечення благополуччя с/г тварин в Україні”, наголосив, що одним з основних пріоритетів європейського сільського господарства є благополуччя тварин.

Для України важливо починати застосовувати у виробництві відповідні  європейські практики.

За словами Висоцького, щоб швидко імплементувати в українське законодавство і виробництво європейські принципи благополуччя тварин, необхідно розуміти,  які наступні практичні кроки треба зробити державі і підприємцям, щоб досягти стандартів ЄС.

Важливо, щоб держава чітко окреслила напрямки та пріоритети впровадження принципів благополуччя тварин. Щоб українські агровиробники розуміли, що це означає, як відбуватиметься на практиці, та розпочати процес навчання майбутніх фахівців. Тому підприємці можуть вже починати застосувати європейські практики в частині благополуччя у виробництві.  Щоб після приєднання до ЄС наші підприємці стали лідерами з погляду підходів до благополуччя тварин в агросекторі, – зазначив представник Мінагрополітики.

Раніше ми інформували, що з вересня в Україні розпочав роботу Єдиний реєстр домашніх тварин, де можна буде зареєструвати улюбленця та отримати електронний ветпаспорт.

Мінно-пошукові бельгійські вівчарки Ахілл та Квад знайшли 286 вибухонебезпечних предметів на замінованих територіях Миколаївщини, після чого сапери ДСНС знищили небезпечні предмети.

Ремонтні бригади НЕК “Укренерго” відновили надійність живлення окупованої Запорізької атомної електростанції.

Один із найпопулярніших новинних сайтів у світі CNN оголосив про запровадження частково платного доступу до своїх матеріалів.

У Генеральному штабі повідомили оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 2 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 118 бойових зіткнень.

Український інститут національної памʼяті почав отримувати звернення від польських громадян щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків їхніх членів родин. Зауважується, що отримано запит щодо проведення таких робіт на території Рівненщини.