Уночі окупанти атакували безпілотниками Київ

Джерело: КМВА

Уночі 3 жовтня російські війська атакували безпілотниками українську столицю.

Для атаки застосували ударні БпЛА типу “шахед”, які залітали у столицю кількома групами з різних напрямків та висот.

Загалом тривога у Києві тривала майже шість годин. Перші БпЛА були запущені ще до опівночі і додавались упродовж ночі. У КМВА запевняють, що жоден з дронів не досяг своєї цілі.

“Сили та засоби протиповітряної оборони виявили та уразили в повітряному просторі навколо та над Києвом приблизно півтора десятка ударних безпілотників! (Тип та кількість застосованого ворогом озброєння вкажуть у звітах Повітряні Сили.)”, – мовиться у повідомленні.

Уламки збитого “шахеда” впали у Деснянському районі столиці. Обійшлось без жертв і постраждалих, руйнувань та пожеж також не зафіксовано.

Дім моди Balenciaga презентував нову лінійку гаманців, які виглядають як зім’ята пачка з-під чипсів.

В Нідерландах суд оштрафував чоловіка за домагання і залякування жінки в Роттердамі. Це перший випадок застосування нового закону, який діє з липня і покликаний боротися з сексуальними домаганнями в громадських місцях.

Вихід українських підрозділів з Вугледару був обумовлений необхідністю мінімізувати втрати в умовах складної ситуації на фронті. Як повідомив пресофіцер 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців Арсеній Приліпка, евакуація поранених військовослужбовців була надзвичайно ускладнена через тиск ворога з флангів. Своєю чергою це впливало на логістику та загальну ситуацію в районі бойових дій.

Кількість зареєстрованих випадків домашнього насильства в Україні зросла майже на 80% порівняно з минулим роком, зокрема зареєстровано 8185 кримінальних правопорушень. Постраждали понад 5000 осіб, переважно жінки та діти.

Верховна Рада України може підвищити військовий збір з 1,5% до 5% вже цього місяця. Очікується, що закон набуде чинності «заднім числом», із 1 жовтня. Про це повідомив Ярослав Железняк, народний депутат та перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань податкової політики.